Pálivá kuřecí křidélka CHILLI HOT WINGS v křupavém těstíčku

 

Máte rádi křupavé pálivé HOT WINGS (kuřecí křidélka), proklatě dobré kuře oblíbené z fastfoodů? Tento recept Vás jistě potěší v tom, že si již můžete tuto lahodnou dobrůtku připravit sami v pohodlí domova. 

Jaké suroviny potřebujete k chilli křupavým kuřecím křídelkám?Pálivá kuřecí křídélka HOT WINGS

  • omytá kuřecí křidélka
  • vajíčko
  • hladkou mouku
  • sůl
  • olej na smažení
  • kukuřičnou strouhanku

Na marinádu CHILLI HOT WINGS

  • omáčku Moruga nebo Jolokia Mučíto
  • bylinkovou sůl
  • sojovou omáčku
  • med
  • olej

Postup přípravy:

Omytá a očištěná kuřecí křídélka osolíme bylinkovou solí, potřeme dle potřeby pálivosti omáčkou Jolokia a nebo Moruga Mučíto. Přidáme 2 - 3 lžiče sojóvé omáčky, 1 - 2 lžíce medu a trochu oleje. Vše důkladně promícháme a necháme minimálně do druhého dne v lednici marinovat.

Marinovaná kuřecí křídelka CHILLI HOT WINGS půl hodiny před dalším zpracováním vyndáme z lednice. Mezitím si připravíme vajíčko, lehce ho osolíme, přidáme hladkou mouku a vypracujeme tekutější těstíčko. Každé křidélko v něm vykoupeme a obalíme v kukuřičné strouhance. 

Kuřecí křidélka smažíme ve fritovacím hrnci na 190°C po dobu 2 - 3 minut, lehce do zhnědnutí. Poté umístíme na 5 - 10 minut do předem vyhřáté trouby na 180°C a necháme dopéct.

Po dopečení hotové CHILLI HOT WINGS vytáhneme z trouby a necháme ještě 5 minut odpočinout, aby se šťávy uvolnily po celém mase.

Podáváme teplé buď s chutí nebo zeleninovým salátem, brambory, či bílým pečivem.

www.semínka-chilli.cz Vám přejí dobrou chuť!