
Cuketová
Budete potřebovat:
1 středně velkou nebo tři malé cuekty
3 lžíce olivového oleje
4-5 stroužků česneku, nakrájených nadrobno
2 rozdrcené chilli papričky
2 lžíce nastrouhaného parmezánu
2 lžíce zakysané smetany
sůl na dochucení
Nejdřív si nahrubo nastrouhejte omytou cuektu. Klidně i se šlupkou. Dejte ji do cedníku, trošku posolte, promíchejte a nechte půl hodiny vypotit. Pak si nadrobno nakrájejte česnek a chilli a na olivovém oleji ho dvě minutky opékejte. Vymačkete z cuket přebytečnou šťávu a cuketky zbavené vody přidejte k česneku. Opékejte ještě tři minuty. Nastrouhejte si najemno parmezán. Odstavte cuketovou směs z ohně a ihned vmíchejte nastrouhaný parmezán. Zjemněte dvěma lžícemi zakysané smetany (lepší je créme fraiché) a dochuťte troškou soli.

Je fakt skvělá! Jemná a lahodná a přesto má díky chilli říz.

Tak pokud nevíte co s cuketkama, zmasakrujte je a pak mi dejte vědět, jak vám chutnalo.

Tak užívejte plodů léta a nenechte si zajít úsměv na tváři.