Jak nakládat chilli - tipy
každý tip a rada je očíslovaná a sesbíraná s diskuzního fóra
1/ Nasušené vložit do sklenice s ol.olejem - lze použít i méně aromatický slunečnicový nebo případně olivový zn. PURE (bez aroma). Zavařovat na cca 80 cca 15minut. Lze přidat i sušený česnek.
2/ Připravíte si koření co Vám chutná, olivový olej, hrnec s vodou, pokličku, skleničky, chilli papričky vlastní volby a klidně i česnek.
Smícháte suroviny a vložíte do hrnce s vodou, zahřejete tak aby voda chvilku zabublala to značí 100°C a zavřete skleničky.
Pod pokličkou nechávám vychladnout a otáčím je dnem dolů - pro sterilizaci..
3/ POUŽIJ ZÁSADNĚ SUŠENÉ CHILLI,PŘIDEJ ČESNEK ,KOŘENÍ CO MÁŠ RÁD ATD..ZALEJ OLEJEM..A PŘI 80 C.. 15-20 MIN STERILIZUJ(PLATÍ HLAVNĚ NA SUŠENÁ RAJČATA-CHILLI MŮŽEŠ A NEMUSÍŠ STERILIZOVAT JE TO NA TOBĚ)..PAK SKLENICI OTOČ VÍČKEM DOLŮ A NECH VYCHLADNOUT.
4/ pokud chces cokoliv nakladat do oleje,a v pripade neceho nesuseneho,to nech max 2 dny v teple a hned potom sup do lednice.. i obycejnej cesnek zacne kvasit v oleji kterej je v teple,jsem kuchar a spoustu jsem toho uz otestoval takze pokud nesusene veci davat do oleje,max 2 dny a potom uz do chladu... vse co je susene ,ale potom trva louhovani daleko dele,muzes nechat v teple.....