Thajská sladká

Thajská sladká chilli omáčka:

4 chilli papričky Serrano - namleté
4 chilli papričky Birds Eye - jemně nasekané
1 hrnek cukru
1/2 hrnku rýžového octa (bílého octa)
2 lžíce jemně mletého česneku
1/2 lžíce mleté papriky
1 lžíce limetkové nebo citrónové šťávy
1 lžíce thajské rybí omáčky
1 čajová lžička soli
1/2 hrnu vody

V hrnci smícháme chilli, cukr, ocet, vodu, česnek, papriku a sůl. Za stálého míchání přivedeme k varu a podusíme do sirupovité konzistence. Sundáme z plotny a přidáme rybí omáčku a citrónovou nebo limetkovou šťávu. Před podáváním necháme omáčku vychladnout a můžeme ji skladovat ve sterilizovaných nádobách.