Bezinková šťáva

BEZINKOVÁ ŠŤÁVA :  Cca 17 stopek bezinek (plodů), 2,5 l vody, 0,5kg hnědého cukru, 0,5 l vodky (lepší je slivovice 55%), z tohoto množství surovin se připraví cca 3,5 l šťávy.

Postup : 1) Do smaltovaného hrnce (5L) se odstopkují bezové kuličky, bezinky propláchneme vodou.

                2) Bezinky zalijeme vodou a dáme na sporák.

                3) Vaříme na mírném ohni 10 minut.

                4) Po uvaření vybereme bezinky a vyhodíme je.

                5) Necháme cca 45 minut vychladnout.

                6) Rozpustíme cukr a přidáme vodku (slivovici).

                7) Šťávu slijeme přes cedník do sklenic a uložíme do lednice.

Použití : Na krvetvorbu, pročištění cév, na kloubní a žaludeční problémy, nervové obtíže

Dávkování :  1 Polev.lžíce do čaje nebo vody

Dodatek : Recept je podle L. Kloudy a je  velmi jednoduchý. Skladovatelnost šťávy je max. 1 rok.

Skvělá prevence a šťávu mohou užívat i větší děti.