![](https://368f3cac19.cbaul-cdnwnd.com/59acf7eed6102660c911e02fd41736f8/200000002-6720d681b2/200000002.jpg?ph=368f3cac19)
Pražské koláčky
Pražské koláčky
Dávka na 35 koláčů:
750 g hladké mouky
250 g másla
100 g cukru krupice
5 žloutků
citronová kůra
sůl
500 ml mléka (stačí i trochu méně)
30 g droždí
vajíčko na potření
náplň - maková, povidlová, tvarohová . . . .
žmolenka, rozinky, mandle . . . .
Z trochy mléka, cukru a droždí udělat kvásek, přidat mouku, mléko,
rozpuštěné máslo, žloutky, citr. kůru, cukr a sůl. Vypracovat těsto a
nechat v teple vykynout. Z vykynutého těsta odkrajovat lžící stejné
kousky, udělat z nich malé bochánky, trochu zploštit dlaní a položit na
plech pokrytý pečícím papírem. Pozor, ještě nakynou, takže pokládat
trochu dál od sebe. Nechat asi 15 minut dokynout. Potom dnem malé
skleničky udělat do bochánků důlek, ten naplnit náplní. Okraje koláčků
potřít rozšlehaným vajíčkem, náplň posypat trochou žmolenky. Upéct v
troubě vyhřáté na 180 stupňů do růžova.