Malibu nebo kokosový

Domácí Malibu aneb kokosový likér trochu jinak

Možná vám z Vánoc ještě zbyl nějaký ten kokos a nevíte, jak ho upotřebit.

Osvěžující jemný likér s kokosem

Na 750 ml budete potřebovat: 120 g strouhaného kokosu, 400 ml kokosového mléka, 400 ml smetany, 100 g moučkového cukru, 75 až 150 ml bílého rumu

Kokos povařte v kokosovém mléce doměkka. Pak nechte vychladnout. Po zchladnutí hmotu rozmixujte v mixéru. Poté přidejte postupně smetanu a cukr. Pro ještě plnější chuť můžete smetanu nahradit kokosovým krémem, který seženete v supermarketu. Na závěr přimíchejte bílý rum. Jeho množství záleží na požadované síle nápoje. Likér by měl alespoň přes noc odležet. Pak jej propasírujte přes drobné sítko, aby v něm nebyly cítit hrubé kousky kokosu. Servíruje se vychlazený.