Ožralý kokosový dort

Na dort o průměru 20 cm budete potřebovat:
 
1 hrnek (250 ml) kokosové hmoty zcezené z kokosovo-karamelového likéru
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku syrovátky (klidně dejte mléko)
1 prdopeč
 
 
Zamícháme, vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 20 cm a v troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme asi půl hodiny. Po upečení necháme mírně vychladnout, poté přesuneme na mřížku (bez formy) k úplnému vychladnutí.
Dort jednou prokrojíme a pomažeme bíločokoládovou ganache. Přiklopíme a pomažeme i po povrchu (a klidně necháme stékat čůrky ganache po stranách dortu). Dozdobíme a dáme do chladu.
 
 
Na bíločokoládovou ganache si nachystáme:
 
150 g kvalitní bílé čokolády
50 ml smetany ke šlehání
20 g másla
2 lžíce meruňkovice
 
Nad vodní lázeň si dáme misku s rozlámanou čokoládou, smetanou a máslem. Občas promícháme, dokud se směs nespojí do krásně husté a lesklé hmoty. Poté odstavíme, vmícháme dvě lžíce meruňkovice a dozdobíme dort.
 
Já zdobila ještě vánočně - vanilkovýma rohlíčkama a kokoskama ze Salka, protože tyhle dva druhy cukroví má můj táta prostě nejradši.