Bramborové krokety II

Uvařené a prolisované brambory, vytvarované do tvaru noků, usmažené
    v horkém oleji dozlatova.

650 g  oloupaných brambor
25 g  slaniny
5 lžic  mléka
3 lžíce  polohrubé mouky
1/2 ks  cibule

 voda

 sůl

 olej na smažení

1. Oškrábané brambory uvaříme ve slané vodě hodně doměkka, pak je
scedíme a prolisujeme
2. Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli posekáme a obojí
dozlatova orestujeme na rozpáleném oleji
3. K prolisovaným bramborám přidáme mléko, slaninu s cibulí, přisypeme
mouku, osolíme a vše důkladně promícháme
4. Tvoříme malé kroketky nebo placičky, které opékáme z obou stran v
rozehřátém oleji a hned podáváme k zelenině nebo pečenému masu.