![](https://368f3cac19.cbaul-cdnwnd.com/59acf7eed6102660c911e02fd41736f8/200000002-6720d681b2/200000002.jpg?ph=368f3cac19)
Citrónový sirup
-
- 1 l
-
citronová šťáva
- 2,5 kg
- cukr krystal
Umyté citrony rozkrojíme nožem, vytlačíme šťávu a přecedíme přes plátno.
Citronovou šťávu dáme do vhodné smaltované nebo antikorové nádoby a dobře ohřejeme. Přidáme cukr a za stálého míchání rozpustíme. Šťávu opět přecedíme přes plátno.
Citronový sirup naplníme do čistých a zahřátých sklenic, které dobře uzavřeme a uložíme na chladné, tmavé a suché místo. Domácí citronový sirup popíjíme kdykoli je chuť.
OBMENA CITRONOVEHO SIRUPU - do litru citronové šťávy přidám půl litri vody a jeden pytlík kyseliny citronové aby toho bylo více, i tak je výborný