Jeřabinový sirup

Jeřabinový sirup
Jeřabiny působí velmi pozitivně na revma. Pomáhají při onemocnění močového měchýře a také vyplavovat drobné ledvinové kaménky a písek. Posilují imunitu a jsou chutné. Konzumaci čerstvých jeřabin se ale raději vyhněte, můžou přivodit nevolnost, zvracení či bolesti hlavy. Je proto lepší z nich udělat čaj nebo sirup. A jaký je recept?

 


Jeřabiny očistěte a důkladně umyjte. Potom je odšťavněte a získanou tekutinu dejte do hrnce. Získanou šťávu smíchejte s ovocným cukrem nebo kvalitním medem v poměru 1:1. Poté pomalu vařte, dokud směs nezhoustne. Hotový sirup nalijte do sklenic, dobře uzavřete a dejte vychladnout dnem vzhůru. Sirup skladujeme v chladničce. Pro posílení organismu podáváme 1krát denně 1 lžičku (dětem půl lžičky).