![](https://368f3cac19.cbaul-cdnwnd.com/59acf7eed6102660c911e02fd41736f8/200000002-6720d681b2/200000002.jpg?ph=368f3cac19)
Livance babičiny
Lívance podle našich babiček
Lívance podle receptu z minulého století, jak je připravovaly naše
babičky. Jedná se o variantu kynutých lívanců usmažených na sádle
dozlatova, servírovaných potřených marmeládou a ozdobených tvarohem
a ušlehanou smetanou.
250 g polohrubé mouky
0,5 l mléka
1/4 ks kostky droždí
1 ks vejce
cukr
sádlo
sůl
Ostatní:
marmeldáda, tvaroh a ušlehaná smetana
1. Z vlažného mléka, kousku droždí a cukru uděláme kvásek, necháme ho vzejít
2. Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a nalijeme vlažné
mléko v kterém jsme rozmíchali vejce a špetku soli, vše promícháme,
přidáme kvásek, opět promícháme, až vznikne řídké těsto, které dáme
stranou a necháme 30 minut vykynout
3. Lívanečník vymastíme sádlem, naléváme těsto z kterého smažíme
jednotlivé lívance a to z obou stran
4. Hotové lívance potřeme marmeládou, posypeme tvarohem a ozdobíme
kopečkem smetany