Margot buchta

těsto: 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 150 g
moučkového cukru, 1 dl oleje, 2 dl mléka
pudinková náplň: 500 ml mléka, 1 čokoládový pudink, 2 lžíce cukru, 1 lžíce kakaa
poleva: 2 kysané smetany, 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr, Margot tyčinka

Postup příprava receptu

V míse ušleháme žloutky s cukrem a postupně přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a podle potřeby ředíme mlékem. Nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a polijeme uvařeným ještě horkým pudinkem.
Pečeme v mírně předehřáté troubě asi 25 minut.
Po upečení natřeme krémem z ušlehané smetany smíchané se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Povrch posypeme strouhanou Margot čokoládou (grankem, skořicí...).
Hotové řezy necháme v chladu proležet.