![](https://368f3cac19.cbaul-cdnwnd.com/59acf7eed6102660c911e02fd41736f8/200000002-6720d681b2/200000002.jpg?ph=368f3cac19)
Plněné brambory
Ingredience:
větší brambory, vychlazené máslo, kus tvrdšího sýra
(parmezán nebo ementál), strouhaný čedar, sladká smetana, zakysaná
smetana, olivový olej, sůl, pepř.
Brambory neloupejte, pouze dobře očistěte. Každou bramboru krájejte
ostrým nožem jakoby na plátky, ale nedokrojte až na podložku. Sýr a
máslo nakrájejte tak, aby se vešly do mezer v bramborách. Aby se vám s
máslem lépe pracovalo, můžete ho dát před krájením na chvíli do mrazáku.
Jakmile máte brambory naplněné, dejte je na plech s nepřilnavým
povrchem. Pokapejte je olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte v
troubě na 200 stupňů Celsia asi 45 minut.
Poté brambory vytáhněte, zakápněte sladkou smetanou a posypejte
strouhaným čedarem. Pečte dalších 15 minut. Podávejte se zakysanou smetanou.