![](https://368f3cac19.cbaul-cdnwnd.com/59acf7eed6102660c911e02fd41736f8/200000002-6720d681b2/200000002.jpg?ph=368f3cac19)
Výborný
Výborný domácí kečup z čerstvých, voňavých ingrediencí, který vám bude opravdu chutnat!
(Podle Jamieho Olivera)
Postup
Po vyzkoušení už nebudete kečup nikdy kupovat ;o)
Cibule nasekáme nadrobno a smažíme asi 15 minut. Mezitím si rozdrtíme v hmoždíři fenykl, koriandr a hřebíček, nasekáme zázvor, oloupeme a připravíme (přimáčkneme ke stolu dlaní) česnek, nasekáme chilli papričky (mnžství a sílu podle chuti) pepř a sůl. Vše vhodíme do cibulky usmažené dohněda a krátce prohřejeme, až to zavoní.
Přidáme rajčata nasekaná na větší kousky (já neloupu, nakonci stejně pasírujeme) a konzervu sterilovaných rajčat, dále vmícháme pouze nať ze svazku bazalky (lístky přidáme těsně před koncem), pak přidáme cukr a vinný ocet.
Asi 40 minut provaříme a přihodíme nasekané listy bazalky, která nám kečup nádherně provoní! Celý obsah hrnce rozmixujeme a propasírujeme do mísy.
Pokud chceme kečup uložit na delší dobu než asi 1–2 týdny v lednici, můžeme ho snadno „zavařit“ tak, že omyté sklenice a víčka ohřejeme v troubě asi na 100°C, vyndáme a naplníme kečupem až po okraj. Uzavřeme a dáme vychladit. Takhle mi vydržel v lednici přes měsíc, déle nikdy dávka u nás nevydržela
Dá se samozřejmně přiostřit nebo přisladit, vše záleží na konkrétních chutích každého.